LPG & Elektrisch rijden

Waarom mijn Outlander PHEV op LPG?

 

De Mitsubishi Outlander PHEV: een zeer populaire auto in Nederland. De nieuwe technologie in de PHEV maakt hem schoon en zuinig, de overheid probeert de CO2 uitstoot terug te dringen en daarom wordt de aanschaf van deze auto gestimuleerd. Voor veel mensen is elektrisch rijden hierdoor interessant geworden en dan vooral voor de zakelijke rijder.

 

De voordelen zijn duidelijk maar in werkelijkheid vinden veel mensen het lastig om efficient met de auto om te gaan of is er sprake van langere afstanden die afgelegd moeten worden, waardoor het verbruik toch tegenvalt. Wij kregen van een LPG-rijder de vraag om zijn nieuwe Outlander PHEV op LPG in te bouwen vanwege de hoge benzinekosten die hij had. In overleg met Eurogas is dit experiment geslaagd en daarom bieden wij nu ook anderen deze oplossing aan. De installatie van LPG heeft het voordeel dat u veel geld bespaart (zie "LPG en uw portemonnee"), de actieradius wordt drastisch verhoogd, de CO2 uitstoot daalt met 10% en de fiscale voordelen blijven!

 

LPG en uw portemonnee

 

LPG Rekentabel Outlander PHEV_0.PNG

 

*      Provincie Utrecht

**    restwaarde installatie € 0,-

**    gemiddelde brandstofprijs via unitedconsumers.com

***  looptijd 4 jaar; 30.000 km per jaar

***  brandstof verbruik zoals opgegeven door fabrikant in hybride modus

 

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze berekening.

 

Alle feiten op een rijtje

 

Informatie over de LPG installatie voor de Mitsubishi Outlander PHEV

 

Informatie PHEV op LPG.PNG

 

Veel gestelde vragen over LPG

 

Wat gebeurt er met de fabrieksgarantie van mijn auto wanneer er LPG wordt ingebouwd?

 

-De fabrikant stelt dat er geen veranderingen in het brandstofsysteem mogen plaatsvinden.  Mitsubishi geeft 3 jaar garantie op de PHEV, maar als er LPG wordt ingebouwd vervalt de garantie op motorgerelateerde problemen. Mitsubishi Motors Nederland zegt hier over : "Eventuele reparaties aan auto's die zijn omgebouwd voor het gebruik van lpg en waarvan de schade is te herleiden naar de lpg-installatie, worden niet gedekt onder de Mitsubishi Garantie Voorwaarden." en "Uiteraard blijft de fabrieksgarantie behouden op de delen die geen oorzakelijk verband hebben met het gebruik van een alternatieve brandstof." 

 

U krijgt bij ons een motorverzekering die eventuele problemen door LPG dekt. Hierdoor blijft voor u als klant de fabrieksgarantie onveranderd. Bovendien is bij een inbouw van LPG een Flashlube/JLM systeem inbegrepen, dit is een klepsmeersysteem dat extra smering geeft en er derhalve voor zorgt dat de motor een langere levensduur heeft en optimaal blijft presteren!

 

De informatiebrochure van de leverancier Eurogas:

Productinformatie LPG Mitsubishi Outlander PHEV.JPG

 

Bel voor meer info 0183-562344!