Automaat spoelen

 

Het spoelen en reinigen van uw automaat is essentieel als  u wilt voorkomen dat oliekanalen in uw auto verstopt raken én laat uw auto weer soepel schakelen.  De techniek om de automaat te spoelen en reinigen bestaat al enkele jaren, maar wij zijn inmiddels ook overtuigd van het belang hiervan.
 

Fabrikanten en dealers van de meeste automerken zeggen dat de Longlife olie van een automaat nooit ververst hoeft te worden. Oliefabrikanten zeggen echter dat de maximale vervangingstermijn voor hun Longlife automaatolie 90.000 km is. Het wil namelijk dat door vervuiling van de automaatolie oliekanalen verstopt raken en ook de lamellen vervuilen. Dit kan weer  tot gevolg hebben dat de automaat vernieuwd, gereviseerd of op een andere manier reparatie behoeft met als gevolg een hoge rekening… Zelfs bij lagere kilometerstanden kan dit al voorkomen! Om deze reden is het belangrijk om uw automaat eens in de zoveel tijd goed te laten spoelen en reinigen.

 

Niet alleen ter voorkoming van dure reparaties is een  automaatreiniging een goede optie, ook bij bonken, slippen, weigering van de automaatbak, schommelend toerental en een verhoogd brandstofverbruik kan de reiniging een oplossing zijn. In de meeste gevallen functioneert de automatische transmissie weer als nieuw.

 

 

oude olie.JPG

 

In bovenstaande foto kunt u het verschil zien tussen gebruikte en nieuwe olie. Niet verwonderlijk dat ook de rijeigenschappen en werking van de automaat verbeteren na een reiniging. In de oude olie zijn na de vele kilometers de meeste additieven (zoals anti slijtage, anti veroudering, smering, stabilisatie etc.) verdampt en is na het vele afkoelen en verwarmen vocht vermengd geraakt met de olie.

 

Wij adviseren om niet te wachten tot de bak minder goed gaat schakelen of gaat vibreren, klappen of slippen. Met regelmatig reinigen, na zo'n 80.000 tot 90.000 kilometer, kunt u deze problemen voorkomen. Indien de auto al wél deze symptomen vertoont is een complete spoeling de laatste mogelijkheid en in veel gevallen kunnen dan alsnog de klachten verholpen worden en hoeft de automaatbak niet vervangen te worden, wat de eigenaar van de auto een hoge rekening scheelt.

 

Wat is het verschil tussen alleen de olie vervangen of een complete spoeling en reiniging?

  1. Bij enkel vervangen van olie blijft er altijd een paar liter olie in het systeem (in de koppelomvormer en de warmtewisselaar). Met onze machine wordt de automaatbak op druk gehouden en met schone olie alles doorgespoeld. Dit zorgt er voor dat er geen vervuilde olie achterblijft en overal wordt vervangen door schone olie.
  2. Het reinigen van de automaat wordt gedaan met een speciale machine en een gepatenteerde reiniger. Deze reiniger zorgt ervoor dat alle aanslag, sludge en andere vervuiling oplost en losweekt terwijl de motor draait. Doordat de reiniger rondgepompt wordt, wordt alle verontreiniging afgevoerd.
  3. Het is niet zo dat wij enkel de olie verversen, maar daadwerkelijk doorspoelen met lopende motor om alle oude olie en aanslag eruit te halen. Dit zorgt ervoor dat uw automaat van binnen weer als nieuw is, weer schakelt zoals het hoort, en weer zonder problemen zo'n 90.000 kilometer kan rijden.

Ervaar zelf het verschil en vraag een offerte aan via info@aca-lpg.nl (vermeld het kenteken van de auto) of bel naar 0183-562344