Airco check

Blijf koel achter het stuur

Het warme weer is nu dan echt begonnen! Met onze airco-onderhoudsdiensten zorgt u ervoor dat u deze zomer comfortabel kunt rijden. Laat uw airco daarom regelmatig controleren en reinigen. Een Aircocheck kunnen wij snel en gratis uitvoeren, waaruit blijkt of een onderhoudsbeurt nodig is. Zo blijft uw airco altijd in topconditie en voorkomt u muffe/vieze geuren en dure reparaties!
 
Waarom is een goed werkende airco zo belangrijk?
De airco houdt de lucht in de auto niet alleen vrij van vocht, maar ook van stof, pollen, roetdeeltjes en micro-organismen zodat mensen met gevoeligheden of allergieën (bijvoorbeeld hooikoorts) in de auto minder last hebben van niesbuien en gezwollen en jeukerige slijmvliezen. Ook ontwikkelen schimmels en bacteriën zich op het raster, en deze veroorzaken de kenmerkende muffe lucht uit de ventilatoren.
 
Dit is het moment om uw airco te laten checken
Als het eenmaal lekker warm is, wilt u natuurlijk dat uw airco perfect werkt. Daarom is dit het moment voor een grondige check, reparatie of onderhoud. Onze werkplaats is uitgerust met de nieuwste diagnoseapparaten van Bosch. Hiermee sporen we elke fout in de elektronica op en garanderen we dat uw airco u koel door deze warme maanden helpt. Onze airco-onderhoudsbeurt bestaat uit het legen van het systeem, vacumeren, een lektest en druktest, diagnose stellen, bijvullen met koudemiddel en tot slot de afgifte van een nieuw certificaat.
 
 

Alvast wat tips op een rijtje:

1. Gebruik het aircosysteem regelmatig. Als de pomp langere tijd stilstaat op de trillende motor, worden de lagers continue belast waardoor de pomp sneller slijt. Bij frisser weer kun je de verwarming er gewoon bij aanzetten.

2. Ruikt de lucht muf? Het komt door bacteriegroei op het raster van de verdamper. Laat de airco daarom jaarlijks desinfecteren.

3. Schakel de airco ongeveer tien minuten voordat je de auto gaat stilzetten uit. Er komt dan minder vocht in het aircosysteem en de verdamper. Hierdoor verzamelen zich minder bacteriën waardoor de kans op nare luchtjes kleiner is.

4. Schrik niet als er een waterplas onder de auto ligt. Dit is condenswater, dat via de verdamper wordt afgevoerd.

 
 
Tot slot enkele tips om deze zomermaanden zo koel mogelijk door te komen!
  • Parkeer de auto zoveel mogelijk in de schaduw.
  • Voor het rijden: deuren korte tijd geopend laten.
  • Aan het begin van de rit: airconditioning en ventilatie op de hoogste stand.
  • De eerste minuten met geopend raam/schuifdak rijden.
  • Binnentemperatuur niet lager instellen dan 22 °C.
  • Bij zeer hoge buitentemperatuur, de ventilatiestand op ‘binnen’ zetten. Hierdoor kan de airco een veel lagere temperatuur bereiken. U krijgt dan nog maar 10% van de buitenlucht in uw auto.
 
Informeer bij ons naar de mogelijkheden of maak direct een afspraak voor de aircocheck!